|

Ontmoet Joep: President van het FSA Bestuur 2022-2023 

Meet joep president 2022 2023

Joep (24) is dit jaar de President van de FSA en daarmee het gezicht van de FSA. Onze president komt oorspronkelijk uit Limburg, maar bijna zes jaar geleden is hij naar Amsterdam verhuisd om hier een Bachelor Business Administration te volgen aan de UvA. Daarna heeft hij een half jaar bij een online sportplatform start-up gewerkt. In 2021 is Joep begonnen aan een joint degree Master Entrepreneurship aan de UvA/VU.  

Hoe ben je bij de FSA terecht gekomen?  

Tijdens mijn Master Entrepreneurship ben ik benaderd door de toenmalige Internal om een commissie te komen doen. Ik heb toen de Governmental Economics Tour georganiseerd. Door de hechte groep die de commissies van FSA samen vormen en de onwetendheid van mezelf toentertijd over waar ik mijn carrière wilde starten heb ik er later dat jaar ervoor gekozen om te solliciteren voor het bestuur van 2022 – 2023.  

Hoe bevalt het bestuursjaar tot nu toe? 

Buiten het feit dat het heel erg leuk is om met zo veel verschillende mensen samen te werken en op evenementen en maandelijkse borrels samen het glas te heffen, leer je er ook enorm veel van. Dat klinkt als een enorme cliché, maar het is echt waar. In het begin van het jaar moet je in een relatief korte periode vijf vreemdelingen leren kennen, die later zullen uitgroeien tot echte vrienden. Als dit eenmaal gelukt is begin je al met alle sollicitaties, wat eerst vrij onwennig is, maar waar je jezelf ook enorm in kan ontwikkelen. Hier komt wel een bepaalde druk bij kijken, want die commissieleden gaan het hele jaar mee! Nu zijn we volop bezig met het organiseren van de evenementen met deze commissieleden, waar het uiteindelijk grotendeels om draait. In het bijzonder kijk ik stiekem toch wel heel erg uit naar onze reis naar Kenia met het FSA Research Project! 

Wat zijn jouw taken binnen de FSA als president?  

Mijn taak binnen de FSA is het overzicht houden en zorgen dat het meerjarenplan op de juiste manier wordt gevolgd. Dit gebeurt op meerdere vlakken. Ik ben verantwoordelijk voor de communicatie naar buiten, richting andere studieverenigingen, universiteiten, onze Raad van Advies en onze Raad van Commissarissen. Ook ben ik samen met de Vice-voorzitter verantwoordelijk voor het beleid en het bewerkstelligen van de inhoud. Hier staan verbeterpunten van de FSA in die we binnen dit jaar willen voltooien. Mental Health binnen FSA is een onderwerp dat momenteel bijvoorbeeld hoog op onze agenda staat.  Als laatst is het mijn verantwoordelijkheid dat iedereen binnen het bestuur goed met elkaar samenwerkt en zo maximale resultaten behaald kunnen worden voor de hele FSA! 

Waarom heb je voor deze functie gesolliciteerd?  

Het overzicht houden over de grootste financiële studievereniging van de Benelux en daarbij ook veel vrijheid in dagelijkse werkzaamheden trok mij enorm aan. Zo kon ik mijn tijd het meest efficient indelen. Ook leek mij dit een goede functie om veel ervaring op te kunnen doen en zo een beter beeld te kunnen krijgen over waar ik mijn carrière zou willen starten.  

Hoe ziet een gemiddelde werkdag voor jou eruit?  

Een gemiddelde werkdag begint met een kleine check-up hoe de dag ervoor was bij de rest van het bestuur. Vragen of ze in de avond nog iets gedaan hebben of dat er bepaalde moeilijkheden of deadlines zijn die dag. Ik hou van een opgeruimde mailbox, dus zal de eerste twee uur bestaan uit het behandelen van de binnengekomen mails en openstaande to-do’s. Vervolgens zal ik meestal even om updates vragen hoe het met bepaalde beleidspunten of planningen van sociale activiteiten gaat. Tussen 12 en 13 uur wordt er iedere dag samen geluncht, met de aanwezigen van het Research Project, die aan de overkant van de gang zitten. In de middag plan ik mijn meetings met de commissies het liefst in. Tussen alle serieuze dingen door is het vooral heel erg gezellig op kantoor en speelt er bijna altijd slechte Nederlandse muziek of techno op speakers af.  

Wat voor skills zijn er nodig voor jouw functie? 

Voor mijn functie moet je denk ik vooral sociaal onderlegd zijn. Ik voer veel gesprekken met mensen over hoe bepaalde dingen anders zouden kunnen of wat vervolgstappen zijn. Ook ben je als voorzitter bezig met de rest van het bestuur en hoe het met hun taken gaat. Hiervan moet je te alle tijden op de hoogte zijn. Daarnaast ben je als voorzitter zoals eerder gezegd verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de FSA. Het is dus belangrijk dat je ook knopen durft door te hakken of op je strepen kunt staan als dat nodig is. Als laatst is het belangrijk het overzicht te houden. Waar andere bestuursleden bezig zijn met hun eigen functie, is het belangrijk dat jij het overzicht houdt en waar nodig bepaalde zaken prioriteert.  

Wat heb je dit jaar tot nu toe geleerd? En wat wil je nog leren?  

Ik heb geleerd dat je soms geduld moet hebben op het moment dat je met andere mensen samenwerkt, en dat niet iedereen dezelfde werkwijze hanteert. Het is prettig om zoveel mogelijk verschillende manieren van werkwijze tegen te komen vóórdat je begint met je eerste echte baan. Hierdoor worden je samenwerkingsskills alleen maar beter en dat komt je denk ik bij bijna iedere baan ten goede. Ik wil graag nog beter worden in het gebruik van bepaalde programma’s waar de FSA gelukkig trainingsbudget voor aanbiedt zodat ik me ook kan ontwikkelen op de vlakken die ik belangrijk vind! 

Wat is de leukste verantwoordelijkheid van het jaar? 

De leukste verantwoordelijkheid vind ik persoonlijk het samenbrengen van commissieleden tijdens sociale activiteiten met onze Internal Noa, het samenbrengen van deelnemers met onze commissieleden, en het er iedere dag er een feest van maken op kantoor met de rest van het bestuur! 

Waar kijk jij dit jaar nog het meeste naar uit?  

Ik kijk het meest uit om de evenementen waar we nu al maanden mee bezig zijn om te organiseren zometeen echt mee te maken. Positieve reacties van studenten en bedrijven te krijgen, maar ook de benodigde feedback om door te kunnen geven aan volgende commissies en besturen.  

Wat zijn nu je plannen voor volgend jaar en heeft de FSA je hiermee geholpen?  

Ik ga aan het eind van mijn bestuursjaar eerst nog met Research Project naar Kenia. Daarna zal ik mijn masterscriptie gaan schrijven en de rest van het jaar hopelijk vullen met twee of drie stages. De FSA heft mij geholpen met bepalen welke sectoren ik interessant vind en welke minder. Hierdoor ben ik gerichter op zoek naar stages nu.  

Heb je nog tips voor jouw potentiële opvolger? 

De beste tip die ik kan geven is dat je er echt zoveel mogelijk van moet genieten wat je aan het doen bent. Het vliegt voorbij, en het is echt heel bijzonder wat je aan het doen bent. Het voorzitterschap van de grootste financiële studievereniging van de Benelux met ruim 5000 leden, bijna 50 commissieleden waarmee je de vetste evenementen op mag zetten en kiest uit vooraanstaande organisaties zoals van onze ruim 100 partnerbedrijven.  

Interesse in een bestuursjaar? 

Back to overview