|

Ontmoet Jonathan: Treasurer van het FSA-bestuur

Jonathan 1024x674

Jonathan is dit jaar de treasurer van de FSA. Hij is verantwoordelijk voor alle zaken rondom de geldstromen van FSA. Daarnaast heeft hij contact met alle treasurers van de verschillende commissies en coördineert hij het M&A dinner, Fort Boyard en het Research Project naar Chili. We spreken Jonathan over zijn bestuursjaar tot nu toe.

Waarom ben je een bestuursjaar bij de FSA gaan doen?

“Een bestuursjaar leek me allereerst een grote uitdaging om te doen. Het is een jaar waarin je de kans krijgt om veel te leren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, maar ook in contact te komen met veel interessante bedrijven. Daarnaast merkte ik op de informatieavond vorig jaar meteen dat er een heel groot sociaal aspect bij zit. Je selecteert en begeleidt commissies, gaat met z’n allen op wintersport en je borrelt met elkaar, dat maakt het wat mij betreft helemaal compleet.”

Wat zijn jouw taken binnen de FSA als treasurer?

“Ik ben verantwoordelijk voor grote bedragen die door de FSA stromen, maar ik word ondersteund door oud FSA-bestuurders in de Raad van Commissarissen en de Kascommissie. Daarnaast sta ik in contact met 20 penningmeesters van alle FSA-commissies. Dagelijks ben ik bezig met inkomende betalingen, facturen die betaald moeten worden, het opstellen van de begroting, en het monitoren van de realisatie ten opzichte van de begroting.”

Hoe bevalt dit bestuursjaar tot nu toe?

“In begin weet je natuurlijk nog niet wat er van je wordt verwacht. Langzamerhand vogel je uit hoe je alles moet aanpakken. Het is hard werken om je eigen doelen te halen, maar het is heel leuk als je een evenement neerzet en dit heel goed uitpakt.”

Wat vind jij het leukste aan het bestuursjaar?

“Voor mij is het de combinatie van samenwerken met veel slimme, ambitieuze mensen, maar ook het ontwikkelen van je sociale skills. Het is leuk om te werken met commissies die ook gemotiveerd zijn om er een mooi evenement neer te zetten.“

Wat vond jij het leukste FSA-moment van dit jaar tot nu toe?

“Ik ben erg trots op het M&A dinner in het Amstel Hotel, het eerste evenement dat ik bij de FSA organiseerde dit jaar. Ook vond ik de constitutie borrel heel leuk. Dit was een gezellige avond waar allemaal vrienden, familie en andere besturen je komen feliciteren, na een hele drukke beginperiode.”

Wat voor skills zijn nodig voor jou functie?

“Discipline en nauwkeurig kunnen werken is een must als treasurer, maar dit is ook iets wat ik sinds dit jaar heb verbeterd. Ik heb dit jaar geleerd om veel informatie tegelijkertijd te verwerken, omdat er veelverschillende dingen op je af komen. Het is daarnaast ontzettend belangrijk als treasurer om sterk in je schoenen te staan en om nee te kunnen zeggen.”

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er voor jou uit?

“Aan het begin van de week verwerk ik de facturen en inkomende betalingen. Daarnaast heb ik gedurende de week verschillende commissievergaderingen. Ook hebben we elke week vergadering met bestuur. In deze vergadering bespreken we alle lopende projecten en zaken waar we tegenaanlopen. Tot slot stellen we to do’s op die we met z’n alle die week willen behalen.”

Waar ben je trots op?

“Ik ben trots op de begroting die ik heb gemaakt en de evenementen die ik tot nu heb neergezet. Ook ben ik trots op de samenwerkingen binnen commissies en bestuur, waarvan sommige heel soepel verlopen en andere uiteraard soms wat hobbels hebben. Deze hobbels zorgen er juist voor dat je ontzettend veel van dit jaar leert!”

Wat wil je nog bereiken dit jaar?

Ik wil graag het Research Project goed neerzetten, waarbij we negen bedrijven gaan binnenhalen om mee te gaan naar Chili. Daarnaast is het een grote uitdading dit jaar om naast mijn bestuursjaar mijn bachelor te halen. Ik moet nog 2 vakken en mijn scriptie schrijven: dat worden wel wat uurtjes in de UB ben ik bang!”

Wat zijn jouw plannen voor volgend jaar?

“Volgend studiejaar ga ik een master in finance starten aan de Erasmus. In februari ben ik van plan een stage te lopen in corporate finance. Op die manier hoop ik contacten op te doen voor een baan in private equity of corporate finance na het afronden van mijn master.”

Heb je nog tips voor jouw potentiële opvolger?

“Treasurer is dé positie binnen bestuur waar je de meeste hard skills leert, je overziet elke dag de financiën, terwijl je het overzicht houdt. Je leert hoe balansen en profit and loss statements werken. Eigenlijk ben je controller van een klein bedrijf. Als treasurer kun je je finance studie in de praktijk brengen!”

Heb je nog tips voor geïnteresseerden in een bestuursjaar?

“Als bestuurslid van de FSA leer je ongekend veel, dus als je meer wilt weten mag je altijd een koffietje met ons doen. Een bestuursjaar helpt je enorm met je persoonlijke ontwikkeling, maar je komt ook met ontzettend veel bedrijven in contact. Een FSA-bestuursjaar biedt zoveel nieuwe kansen!”

Interesse in een bestuursjaar bij de FSA? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Back to overview