|

Ontmoet Lisa: de Interne Betrekkingen van de FSA

Lisa

FSA Inside meets Lisa, Interne Betrekkingen 2016-2017.

“De meest gezellig & sociale bestuursfunctie die er bestaat!”

23 jaar en Gezondheidswetenschappen gestudeerd aan de VU: Lisa’s achtergrond is anders dan de gemiddelde FSA-er. Maar wist je ook dat je zonder financiële achtergrond een bestuursfunctie kunt bekleden? Lisa vertelde me alles tijdens (het voor haar welbekende) koffietje.

Hi Lisa! Je verhaal is niet bepaald doorsnee voor een FSA-er. Kun je me wat meer vertellen over hoe je hier terecht bent gekomen?
Via een vriendinnetje ben ik in aanraking gekomen met de FSA. Zij raadde mij aan om toch eens koffie te gaan drinken. Tijdens mijn stage kwam ik er achter dat ik graag wat meer de commerciële kant op
zou willen gaan. Ik heb gesolliciteerd en ik mocht vorig jaar Ladies Network organiseren.Dat beviel heel goed. Ik heb veel leuke mensen ontmoet bij de FSA en vooral heel veel geleerd. Dat heeft er voor gezorg
d dat ik ben gaan solliciteren voor bestuur!

Je hebt al wel ervaring met bestuurswerk, omdat je bij je dispuut bij Nereus een bestuursjaar hebt gedaan. Hielp dat?
Ik had inderdaad al eens zoiets gedaan dus heb ervaring met organiseren. Maar toch was dat heel anders: het was niet fulltime, de projecten zijn niet te vergelijken met de FSA en je komt natuurlijk niet in contact met zo veel grote bedrijven als nu.

Kun je wat meer vertellen over je functie?
Ja natuurlijk! Ik ben als “internal affairs” verantwoordelijk voor de werving en selectie van meer dan vijftig actieve leden, dat zijn er behoorlijk wat! De hele zomer heb ik koffietjes gedronken met mensen die het interessant leken om een commissie bij de FSA te doen. Je bent het eerst gezicht van de FSA naar die mensen die interesse hebben. Vervolgens heb ik, altijd samen met een ander bestuursgenootje, alle sollicitaties afgenomen. Dat was ontzettend leerzaam: ik denk dat je aan de andere kant van de tafel meer van een sollicitatie leert dan als sollicitant.

Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor alle sociale activiteiten, de marketing van de FSA en de trainingen voor de actieve leden en het bestuur. HR is dus een onderdeel van mijn functie en dat vind ik erg leuk. Als er iets niet lekker gaat, of persoonlijke omstandigheden zijn, kan iedereen bij mij aankloppen. Ik vind het belangrijk om met ieder actief lid van de FSA goed contact te onderhouden. Het maakt mij oprecht trots als ik zie dat actieve leden het leuk met elkaar hebben en veel leren! Als bestuur zie je die groei, dat motiveert enorm!

Hoe ziet je dag er ongeveer uit?
Geen dag is hetzelfde, maar ik ga mijn best doen: ‘s ochtends kom ik aan op kantoor en wil ik natuurlijk als eerst weten wat iedereen in het weekend heeft gedaan. Als er net een evenement is geweest ga ik foto’s bewerken en zorg ik dat die op de site komen te staan. Daarna heb ik een afspraak met een commissie om al het promotiemateriaal, zoals flyers en banners, te ontwerpen. Ik heb hiervoor een cursus Indesign & Photoshop gedaan. Vervolgens heb ik een afspraak met één van mijn projecten voor een brainstormsessie. Daarna lunch met actieve leden en bestuur op het kantoor. Na de lunch stap ik op de fiets en ga ik langs verschillende locaties voor borrels, diners en evenementen. Eind van de middag bel ik nog wat bedrijven over trainingen. Daarna hebben we bijvoorbeeld een etentje met een anders bestuur en gaan we nog de stad in!

In hoeverre ben je vrij en creatief in het organiserenvan de evenementen?
Heel erg. Het leuke is dat ik hier mijn persoonlijke interesses ook in kwijt kan, want in mijn vrije tijd vind ik het ook leuk om nieuwe hippe plekjes in Amsterdam te ontdekken. In het weekend werk ik bij een conceptstore in de Utrechtsestraat. Het organiseren van een borrel op een leuke locatie, een kerstpakketje samenstellen voor de actieve leden of promo materiaal ontwerpen: ik mag heel creatief zijn. Bij de FSA kan je echt alles oppakken wat je zelf wilt, er zijn heel veel mogelijkheden.

Kun je nog wel een beetje genieten als je al die evenementen organiseert?
Het is soms iets minder relaxen, maar ik kan wel echt heel tevreden zijn als ik zie dat mensen het op de borrels en tijdens wintersport naar hun zin hebben.

Wat voor projecten doe jij er nog bij?
Ik doe de FSA Inside, Multinational Days, Beroependagen, en Health Economics. Health Economics heb ik zelf voorgedragen tijdens mijn sollicitatie. Tijdens mijn studie merkte ik dat financiële vraagstukken binnen de zorg steeds belangrijker worden. Dit jaar organiseren we zoiets voor het eerst, daar ben ik wel trots op. Het leukste aan de projecten is je de functie als coördinator: hoe zorg je als eind verantwoordelijke ervoor dat je je commissie goed aanstuurt, zonder je er te veel mee te bemoeien?

Heeft dit FSA jaar nog invloed gehad op je plannen voor volgend jaar?
Jazeker. Ik heb me dit jaar heel goed kunnen oriënteren bij verschillende bedrijven en veel contact gehad met verschillende recruiters. Ik weet beter hoe je moet netwerken en hoe je contacten moet onderhouden. Voor mijn gevoel ga ik nu heel zelfverzekerd de arbeidsmarkt op. Mijn plan is om me aan te melden voor de master Bedrijfskunde bij de Management School of Rotterdam. Dat wijkt best wel af van mijn bachelor en dat komt voor een groot deel door de FSA.

Heb je nog tips voor mensen die willen solliciteren?
Het is belangrijk dat je het leuk vindt om veel mensen om te gaan en dingen te organiseren: interne betrekkingen is een hele sociale functie. Daarnaast moet je open staan voor andere mensen en er vol voor willen gaan. Verder heb ik gemerkt dat waar een wil is, je eigenlijk alles kan leren en kan oppakken.

“Voor onze eventuele opvolgers wil ik graag het volgende meegeven: bel de bestuursleden met de functies die jij interessant vindt en laat je motivatiebrief checken! En mail/bel/app vooral mij, ik hou van koffie! Ik vertel je heel graag meer over mijn functie en bestuursjaar!”

Back to overview