|

Ontmoet Mick: Vice-President van het FSA Bestuur 2022-2023 

Fsa bestuursfoto mick

Mick (23 jaar) is woonachting in het mooie Zandvoort. Hij heeft recentelijk zijn bachelor Business Administration aan de UvA afgerond en is momenteel vice-voorzitter binnen het bestuur van de FSA. In zijn vrije tijd drinkt hij graag gezellig een borrel, ligt hij op het Zandvoortse strand of staat hij tegenwoordig op ski’s in Frankrijk.

Hoe ben je bij de FSA terecht gekomen? 

Gedurende mijn bachelor merkte ik al snel dat de financiële wereld mij erg interesseerde. Na een stage te hebben gelopen bij ABN AMRO in mijn 3e jaar wist ik zeker dat ik na mijn studie binnen de financiële sector mijn loopbaan wou gaan beginnen. Ik had echter nog geen idee waar ik mezelf na mijn studie zag werken, en zag het ook wel zitten om nog een extra jaartje student te zijn, zonder al teveel in de boeken te zitten. Al snel kwam ik er toen achter dat een bestuursjaar bij de FSA de ideale optie voor me was.

Hoe bevalt het bestuursjaar tot nu toe? 

Het bestuursjaar bij de FSA is een ervaring die me de rest van mijn leven bij zal blijven. Naast het feit dat je een groot aantal topbedrijven leert kennen en erachter komt welke kant je zelf uit wil na je studie, leer je een grote groep leuke medestudenten kennen met vergelijkbare interesses. Al met al maak je dusdanig veel mee tijdens een bestuursjaar bij de FSA, dat het zonder twijfel een onvergetelijk jaar wordt.

Wat zijn jouw taken binnen de FSA als vice-voorzitter?

 Als vice-voorzitter heb je misschien wel de meest veelzijdige functie binnen het bestuur. Naast het feit dat je samen met de voorzitter meedenkt over de langetermijnstrategie en samen het beleid opstelt, ben je ook verantwoordelijk voor de gehele ICT, alle interne administratie en het contact met alle stakeholders die relevant zijn voor de FSA. Wat deze functie extra leuk maakt is dat je voldoende ruimte hebt om zelf nieuwe initiatieven op te zetten die de FSA verder brengen.

Waarom heb je voor deze functie gesolliciteerd?

Ik heb met name besloten voor deze functie te solliciteren om de veelzijdigheid – naast het feit dat je veel met zaken als presenteren en het opzetten van een beleid bezig bent, leer je ook over hoe je een website bouwt. Daarnaast is er dus veel ruimte om je eigen jaar invulling te geven, door zelf dingen op te pakken die je leuk vindt. Zo heb ik bijvoorbeeld aan het begin van het jaar samen met onze Internal talloze sollicitatiegesprekken afgenomen.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag voor jou eruit? 

Bij het VP zijn is er eigenlijk geen gemiddelde werkdag! Terwijl je de ene dag bezig bent met het geven van collegepraatjes, kan je de dag erop bezig zijn met het organiseren van een oud-besturendiner of het bijwerken van de website.

Wat voor skills zijn er nodig voor jouw functie?

Het belangrijkste tijdens een jaar als VP is dat je bereid bent veel verschillende taken op te pakken, en je snel kan schakelen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je houdt van initiatief nemen en het leuk vindt om mee te denken over de strategie van de vereniging. De rest leer je vanzelf.

Wat heb je dit jaar tot nu toe geleerd? En wat wil je nog leren? 

Ik heb dit jaar enorm veel geleerd over hoe ikzelf functioneer in een team, wat mij – en anderen – motiveert en welke kant ik uit wil binnen de financiële wereld. Daarnaast leer je ook veel over projectmanagement, aangezien een groot deel van het jaar bestaat uit het coördineren van de commissies.

Wat is de leukste verantwoordelijkheid van het jaar?

Het leukste aan een jaar bij de FSA is dat je simpelweg aan het roer staat van de grootste financiële studievereniging van de Benelux. Dit zorgt ervoor dat je alle ruimte hebt om zelf nieuwe manieren te bedenken om de vereniging verder te helpen. Zo hebben we dit jaar bijvoorbeeld een nieuw crypto-evenement opgezet om mee te gaan met de tijd.

Waar kijk jij dit jaar nog het meeste naar uit? 

Ik kijk dit jaar nog het meeste uit naar de evenementen die ik organiseer, de Consultition en de Private Equity Cycle. Tijdens deze evenementen organiseren we met een grote hoeveelheid vooraanstaande strategy consultancies en private equity-bedrijven, inhousedagen. Daarnaast kijk ik ook uit naar de borrels die er nog op de planning staan voor het komende jaar.

Wat zijn nu je plannen voor volgend jaar en heeft de FSA je hiermee geholpen? 

Ik ben van plan het komende jaar twee stages te gaan lopen binnen M&A. Daarna ga ik me aanmelden bij Amerikaanse universiteiten, waar ik een master finance wil gaan doen. De FSA heeft me enorm geholpen bij beide zaken, aangezien ik tijdens mijn bestuursjaar goed door heb gekregen welke kant ik op wil na mijn bachelor.

Heb je nog tips voor jouw potentiële opvolger?

Als VP heb je veel ruimte om zelf initiatieven op te zetten om de FSA verder te helpen. Maak hier zeker gebruik van, en gebruik de veelzijdigheid van deze functie om erachter te komen waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen.

Interesse in een bestuursjaar? 

Back to overview