|

Ontmoet Noa: Internal Relations van het FSA-bestuur 2022 – 2023

Fsa bestuursfoto noah

Noa (23 jaar) is opgegroeid in Abcoude en heeft vorig jaar haar bachelor Business Administration aan de UvA afgerond. Momenteel is zij de Internal Relations van het FSA-bestuur en werkt zij nog trouw om de week bij een sieradenwinkel in de stad. Noa houdt van terrasjes pakken met vrienden, en traint nu voor de halve marathon van Amsterdam.

Hoe ben je bij de FSA terecht gekomen?

Na mijn bachelor Business Administration wilde ik niet meteen door met mijn master, omdat ik nog niet goed wist of ik de finance of een heel andere kant op wilde gaan. Toen ik in aanraking kwam met de FSA, was ik gelijk enthousiast geworden. Een FSA-bestuursjaar sloot namelijk perfect bij mijn wens aan om mijn kennis in de praktijk te brengen, en mij te oriënteren op de verschillende mogelijkheden in de bedrijfs- of financewereld.

Hoe bevalt het bestuursjaar tot nu toe?

Een bestuursjaar bij de FSA is voor mij een van de beste keuzes geweest. Het is de perfecte combinatie tussen het werkende en studentenleven.

Enerzijds krijg je de kans om jezelf te oriënteren, want je komt in aanraking met onwijs veel bedrijven. Bovendien ontwikkel je jezelf op professioneel vlak door o.a. het organiseren en coördineren van je evenementen. Verder krijg je de kans om trainingen te volgen die jij graag wilt doen.

Anderzijds heb je vooral een erg leuke tijd met je bestuursgenoten en commissieleden. Samen met de commissieleden heb je maandelijks een borrel, twee keer per jaar een ledendag, en ga je ook nog in februari skiën. Verder ga je met je bestuursgenoten een weekend naar Londen, en wordt er ieder jaar een oud-besturendiner georganiseerd.

Wat zijn jouw taken binnen de FSA als Internal Relations?

Als Internal Relations ben je vooral verantwoordelijk voor het organiseren van alle sociale activiteiten (borrels, ledendagen, skivakantie, etc.), het werven van nieuwe commissie- en bestuursleden en de algehele marketing van de FSA.

Gedurende de zomer heeft ieder bestuurslid een hoofdtaak en die van mij was – naast het boeken van de skivakantie – het werven van meer dan 45 commissieleden. Je hebt heel veel koffiegesprekken om studenten uit te leggen wat de verschillende projecten inhouden. Daarna voer jij de sollicitatiegesprekken samen met een ander bestuurslid. Het is dan erg leuk om een keer aan de andere kant van de tafel te zitten. Ik was erg trots om te zien dat er een gezellige en ambitieuze groep was samengesteld op het moment dat iedereen elkaar voor het eerst zag.  

Goed om te weten dat ieder bestuurslid – naast zijn functie specifieke taken – nog drie à vier evenementen coördineert. De verdeling van de commissies verschilt elk jaar en het is fijn dat je jouw voorkeuren kunt aangeven. Ik coördineer dit jaar het Ladies Network Event, de Amsterdam Investment Cruise, de Real Estate Days en de Masterclass Commissie.

Waarom heb je voor deze functie gesolliciteerd?

Als Internal Relations krijg je de kans om creatief bezig te zijn binnen een financiële vereniging. Verder vind ik het leuk dat je verantwoordelijk bent voor het organiseren van de sociale activiteiten om er voor de commissieleden een gezellig jaar van te maken. De Internal Relations functie is een veelzijdige rol, waardoor je met veel verschillende partijen in contact bent. Dat je sociaal sterk moet zijn, trok mij ook.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag voor jou eruit?

Dit verschilt echt ontzettend veel per dag, maar ik? start altijd met een koffietje van Café de Krater! Wekelijks maak ik to-dolijstjes en een planning, en dagelijks houd ik mijn mailbox bij. Daarnaast ben ik vaak bezig met het maken van promotiematerialen voor ieder evenement in Photoshop. Ook heb ik een aantal keer per week contact met m’n commissieleden en ben je altijd op zoek naar nieuwe borrellocaties.

Wat voor skills zijn er nodig voor Internal Relations?

Als Internal Relations ben je creatief bezig, dus is het leuk als je hier affiniteit mee hebt. Daarbij is het – vooral voor de commissie- en bestuurswerving – belangrijk dat je sociaal bent, en het leuk vindt om te praten met studenten. Verder ben je verantwoordelijk voor het regelen van alle sociale evenementen, dus zijn organisatorische skills handig om te hebben.

Het is goed om toe te voegen dat je geen specifieke studieachtergrond nodig hebt voor een functie binnen het FSA-bestuur. De FSA is een plek waar je snel veel dingen leert en oppakt, dus het is vooral belangrijk dat je gemotiveerd bent om te leren.

Wat heb je dit jaar tot nu toe geleerd? En wat wil je nog leren?

Ik heb onwijs veel geleerd van de meest kleine dingen – zoals presenteren en professionele mailtjes schrijven – tot aan het organiseren van zowel sociale als carrière-evenementen en leidinggeven aan commissieleden. Door dit jaar heb ik geleerd om sollicitatiegesprekken af te nemen. Dit kan nog wel eens van pas komen als ik zelf ga solliciteren. Verder werk je elke dag intensief samen met je bestuursleden, waardoor je samen leert werken met verschillende persoonlijkheden. Good to know: ieder bestuurslid heeft zijn eigen trainingsbudget. Ik heb gekozen om hiervan een Exceltraining te gaan volgen.

Wat is de leukste verantwoordelijkheid van het jaar?

Wat een heel speciale activiteit is om te organiseren is het jaarlijkse oud-besturendiner. Samen met de vice-president ga je langs verschillende restaurants in Amsterdam om de locatie te bekijken en om het eten te proeven. Het is een uitdaging om aan de verwachtingen van oud-besturen te voldoen (😊), maar het is vooral bijzonder dat je door een diner iedereen weer samenbrengt, en de gelegenheid geeft om bij te kletsen.

Waar kijk jij dit jaar nog het meeste naar uit?

De maand april is voor mij erg druk, maar vooral een leuke maand met veel evenementen. Verder heb ik onwijs veel zin in de bestuursvakantie naar Barcelona om zo het jaar mooi met elkaar af te sluiten!

Wat zijn nu je plannen voor volgend jaar en heeft de FSA je hiermee geholpen?

Volgend jaar ga ik mijn master Finance volgen en wil ik graag naast mijn scriptie een stage/werkstudentschap doen. De FSA heeft mij duidelijkheid gegeven dat ik finance interessant vind, en hoe een sollicitatieproces er vaak uitziet. Ik heb een veel beter beeld gekregen welke bedrijven wel (en niet) bij mij passen, en deze tijd om te oriënteren die de FSA biedt is erg uniek.

Heb je nog tips voor jouw potentiële opvolger?

Je zult zeker geen spijt krijgen van een FSA-bestuursjaar, dus ga er vooral voor! Iedereen uit het bestuur staat altijd open voor een koffietje om je meer te vertellen over een bestuursjaar en de verschillende functies. Ik raad je zeker aan om dit te doen voordat je je gaat aanmelden. Zo ben je goed voorbereid op je sollicitatie.

Interesse in een bestuursjaar? 

Back to overview