|

Ontmoet Sebastiaan en Anne: External Relations van het FSA bestuur 2021-2022

Dsc 7075

Hoe zijn jullie bij de FSA terecht gekomen?

Anne, die haar studie Economics and Business Economics aan de UvA heeft afgerond, had al eens eerder van de FSA gehoord en is aan de praat geraakt met Sascha, van het vorige FSA-bestuur. Sebastiaan heeft deelgenomen aan enkele evenementen van de FSA, om die reden is hij benaderd door het vorige bestuur met de vraag of hij eventueel geïnteresseerd zou zijn in een bestuursjaar. Vanuit daar is het balletje gaan rollen en hebben we beide gesolliciteerd bij de FSA.

Waarom wilde jullie graag een bestuursjaar gaan doen?

Een bestuursjaar doen bij de FSA was voor ons in eerste instantie niet voordehand liggend. We waren op zoek naar hun potentiele positie op de arbeidsmarkt maar wisten nog niet hoe we deze gingen vinden. Toen we meer over een FSA bestuursjaar te weten kwamen, werd steeds duidelijker dat dit een hele goede stap is om onszelf te orienteren op de mogelijkheden binnen de finance sector. Daarnaast zochten we beide ook naar een plek waarbij ambitieuze studenten samen komen maar tegelijkertijd het sociale aspect niet ontbreekt!

Kunnen jullie iets meer vertellen over jullie functie als External relations?

Samen delen we vrijwel alles, in ieder geval wat betreft de FSA. Een gezamelijke agenda, gezamelijke mailbox én ook alle bestuursgerelateerde activiteiten. We beheren dus samen het contact met alle partner bedrijven en acquireren nieuwe partners. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de sales van de FSA. Hiernaast coordineren we ook allebei onze eigen evenementen.

Hoe ziet een dag als External relations er dan uit?

Dit verschilt van dag tot dag en hierin is ook een verschuiving te merken door het jaar heen. In de zomer zijn we voornamelijk veel op pad geweest. Onderdeel van onze functie is het contact onderhouden met alle partnerbedrijven. Niks is beter dan een keer bij ze op de koffie te gaan om ze beter te leren kennen en hun wensen voor het studiejaar op te nemen. Vanaf het najaar verschuift de aandacht dan meer richting het acquireren van nieuwe partners en de huidige partners up-to-date houden over ontwikkelingen rondom de FSA. Na de jaarwisseling beginnen veel evenementen in het vooruitzicht te komen, dan verschuift de aandacht weer wat meer in de organisatorische richting. Tegelijkertijd zijn we dan ook druk met de promotie van partners, hun evenementen en hun vacatures.

Wat voor skills heb je nodig voor de functie External relations?

De belangrijkste skill die je vanaf het begin af aan veel gebruikt is de vlotte babbel. Als external relations kom je bij de meest verschillende kantoren op bezoek, dit loopt uiteen van een kleine start-up die op zoek is naar een werkstudent tot een prominente investment bank. In elke situatie moet je je een houding weten aan te nemen, en daarbij is het niet onbelangrijk dat je een weerwoord durft te hebben. We hebben beide gemerkt dat ook de sales skills niet mogen ontbreken, deze pik je gaandeweg echter al snel.

Als External relations voeren jullie samen één functie uit, en delen jullie een agenda, hoe zorgen jullie ervoor dat die samenwerking goed gaat?

Het allerbelangrijkste is communicatie, zolang je onderling goed blijft communiceren kan er niet veel mis gaan. Dit doen we op verschillende manieren, allereerst over de dagelijkse gang van zaken; Wie beantwoordt welke mail? Is dit een interessante partner voor de FSA? Ga zo maar door.
Daarnaast gaan we ook met enige regelmaat samen lunchen, het is belangrijk om onderling een goede band te hebben. Op die manier is het makkelijker om elkaar van constructieve feedback te voorzien.

Waar kijken jullie nog het meest naar uit dit jaar?

Naast dat de evenementen, die we apart van elkaar organiseren, en vrijwel allemaal nog gaan komen, kijken we vanuit onze functie erg uit naar het hoofdsponsordiner. Samen hebben we nauw contact gehouden met deze partners en kijken we dus ook erg uit naar het diner waarbij hun medewerkers ervaringen delen. Hiervan kunnen zowel de hoofdpartners, als de FSA, heel veel leren!

Hebben jullie nog tips voor jullie opvolgers?

Om terug te komen op een eerder genoemd punt; leer elkaar goed kennen. Begin hiermee al voordat je bestuursjaar al is begonnen, organiseer samen met je bestuur al etentjes en borrels nog voor de “officiele” startdatum. Hoe beter je elkaar kent hoe beter je van start gaat, dit geldt ook als externals onder elkaar. Als je nauw samen gaat werken is het vrij essentieel dat je door hebt hoe de ander in elkaar steekt.

Wat zijn jullie plannen voor volgend jaar?

Wij kunnen nog niet genoeg van elkaar krijgen en gaan dus aankomend jaar elke dag samen naar de Erasmus Universiteit voor de master Financial Economics. Daarnaast zijn we beide op zoek naar een stage in de richting van M&A of investment banking, en ook strategie consulting is voor beide nog niet uitgesloten. Het aankomende jaar zal voor ons dus staan in teken van studeren, business courses volgen en stages lopen.

Back to overview