|

Koffietje met… Ladies Network

Ln committee 600x400

Woensdag 16 januari is het zover: Hotel De L’Europe opent dan haar deuren voor het jaarlijkse Ladies Network! Een netwerkevenement georganiseerd door de FSA voor ambitieuze studentes in de eindfase van hun studie die zich alvast willen oriënteren op de toekomst. Dit jaar wordt Ladies Network georganiseerd door Lotte Nederhorst en Marth Craandijk, beiden master studentes Business Administration aan de Universiteit van Amsterdam, en coördinator Marjolein Duivenvoorden. Vandaag vertellen Lotte en Marth, onder het genot van een cappuccino, jou alles over dit evenement.

Wat houdt Ladies Network precies in?

Lotte: ”Ladies Network is een intiem netwerkevenement gericht op studentes in de laatste fase van hun bachelor of master die op een informele manier in contact willen komen met bedrijven.”

Marth: ”We denken dat dit evenement de perfecte gelegenheid is voor studentes om zich te laten inspireren door vrouwen die werkzaam zijn in de top van het bedrijfsleven én door andere studentes met dezelfde interesses. We zijn daarnaast heel trots dat vier toonaangevende bedrijven, KPMG,Deloitte, Dell en Accuracy, zich dit jaar hebben verbonden aan dit evenement.”

Lotte: ”Het is dé kans om te weten te komen hoe een carrière als vrouw in de businesswereld eruitziet!”

Hoe ziet de dag zelf eruit?

Marth: ”Het evenement begint om 16.00 in Hotel De L’Europe in Amsterdam. Allereerst zal een inspirerende topvrouw haar eigen ervaringen delen over haar functie, haar uitdagingen en haar successen. Vervolgens is het tijd voor een casesessie waar alle studentes en bedrijven aan deelnemen.”

Lotte: ”Na de cases kan een borrel natuurlijk niet ontbreken!”

Marth: ”Na de borrel volgt, wat ons betreft het hoogtepunt van de avond, een luxe driegangendiner. Per gang zal de tafelschikking veranderen zodat iedereen de tijd heeft elkaar en de bedrijven te leren kennen. De ultieme kans om in contact te komen met deze vier top-bedrijven!”

Waarom wilden jullie dit evenement organiseren?

Lotte: ”Persoonlijk merkte ik dat in de Digital Business track die ik volg tijdens mijn master de mannen een stuk beter vertegenwoordigd zijn dan de vrouwen. We wilden de vrouwelijke studentes met dit evenement een extra duwtje in de rug geven en motiveren.”

De insteek van dit jaar is ‘in a digital age’. Kunnen jullie daar iets meer over vertellen?

Lotte: ”Zeker! Het thema sluit heel goed aan bij onze eigen interesse aangezien we beide de Digital Business track van de master Business Administration volgen.”

Marth: ”We hebben beide affiniteit met digitalisering en merken dat we het leuk vinden om studentes om ons heen te enthousiasmeren over dit onderwerp. Tijdens de acquisitie hebben we dan ook bewust gezocht naar bedrijven die hierbij aan sluiten.” 

Wat zijn, volgens jullie, de uitdagingen tijdens het organiseren van dit evenement?

Marth: ”De grootste uitdaging dit jaar was het vinden van een nieuwe locatie voor het Ladies Network.”

Lotte: ”We zijn dit jaar wat dat betreft echt in het diepe gesprongen. Na drie jaar was het tijd voor een nieuwe locatie en we vonden het een spannende uitdaging om met een andere locatie meer allure aan dit evenement te geven. Ik denk dat we groot hebben durven dromen dit jaar.”

Marth: ”En die droom is gelukkig uitgekomen! Met Hotel De L’Europe als nieuwe locatie van het Ladies Network zijn we ontzettend blij.”

Even terug naar jullie, wat zijn jullie eigen toekomstplannen?

Marth: ”Na het afronden van mijn master wil ik graag de affiniteit die ik heb met digital business combineren met de menselijke kant van een bedrijf. Ik merk dat ik op dit moment met name geïnteresseerd ben in de impact van digitalisering op de werknemers van een bedrijf. Hoe krijg je mensen binnen een bedrijf mee in een digitale transformatie?”

Lotte: ”Hoewel Marth en ik dezelfde master track hebben gekozen, hebben we beide een totaal ander beeld van onze toekomstige ambities. Ik merk dat mijn hart ligt in de fashion industrie en ik zou dan ook graag deze passie willen combineren met digitalisering. Uiteindelijk wil ik, wanneer ik genoeg ervaring op heb gedaan bij een grote corporate organisatie, een eigen onderneming starten. We zullen zien wat de toekomst brengt!”

Tot slot, waarom moet iedere studente zich opgeven voor Ladies Network?

Lotte: ”Ladies Network is voor iedere studente een unieke kans om toekomstige werknemers te ontmoeten tijdens een uitgebreid diner in Hotel De L’Europe.”

Marth: ”De deadline voor het aanmelden sluit op zondag 23 december om 23.59. We krijgen diverse aanmeldingen van studenten met hele verschillende achtergronden, dus aarzel niet en geef je vooral op!”

Back to overview