|

Meet the sustainable finance day committee 2021-2022!

Dsc 0121

Wij van de Marketing commissie hadden deze week de eer om de nieuwste commissie van de FSA, Sustainable Finance Day, te ondervragen over waar zij nou eigenlijk op dit moment mee bezig zijn. Maar ook spraken wij hen over hoe het Sustainable Finance Event er nou precies uit gaat zien en waarom het zo belangrijk is dat dit event er is. Teun van der Wind en Noa Heertje vertelde ons graag meer over hun event wat plaats zal vinden op 16 maart.

Wat is het doel van de Sustainable Finance Day?

Het thema duurzaamheid is een heel erg hot topic onder studenten. Gelukkig zien we tegenwoordig ook dat veel bedrijven duurzame doelen nastreven en dit ook graag etaleren. Er zijn genoeg bedrijven die niet zo duurzaam zijn als ze zeggen, het zo gehete greenwashing. Het doel van deze dag is om deelnemers een beter beeld te geven wat sustainable finance inhoudt en hoe je duurzame doelen en greenwashing zelf kunt onderscheiden.

Zouden jullie ons wat meer kunnen vertellen over hoe de Sustainable Finance Day eruit gaat zien?

Op de dag zelf zullen de deelnemers in contact komen met een mix van verschillende financiële instellingen. Hier hebben wij voor gekozen omdat we graag met instellingen over de hele breedte van de financiële sector in contact komen, willen ontdekken waar de toekomst van de sector ligt en hoe de verschillende partijen hier een positieve impact op uitoefenen. Er zullen drie dagdelen zijn met onder andere een case, een borrel en nog veel meer!

Waar vindt het evenement plaats?

Het evenement vindt op verschillende locaties in Amsterdam plaats. We beginnen de dag bij Kempen op kantoor met een presentatie en een lunch. Vervolgens zullen we naar het kantoor van MJ Hudson gaan om hier te werken aan een interactieve business case. De dag zal afgesloten worden met een borrel bij MJ Hudson met alle deelnemende studenten.

Waarom wilden jullie dit evenement graag organiseren?

Noa: Er is een enorme vraag vanuit studenten naar sustainable finance, maar tegelijkertijd is het onbekend wat de werkzaamheden zijn en welke partijen ‘echt’ voldoen aan de sustainable kenmerken. Daarnaast is er in Nederland nog geen enkel sustainable finance event voor studenten.

Teun: Ik heb zelf veel interesse in sustainable finance en dit leek me een mooie mogelijkheid om hier meer over te weten te komen. Daarnaast vond ik het een goede uitdaging om een nieuw evenement vanuit niets op te bouwen. Het feit dat dit het eerste sustainable finance evenement in Nederland versterkte dit alleen maar.

Wat studeren jullie zelf en hoe zien jullie dit terug in je eigen studie/richting?

Noa: Ik studeer Econometrie aan de VU waarbij ik mij specialiseer in klimaat. Het gaat niet goed en we moeten ingrijpen, vandaar ook naar mijn mening de meerwaarde van een sustainable finance event.

Teun: Ik studeer op dit moment nog civiele techniek in Delft. Na mijn minor (mathematical) Finance ben ik erachter gekomen dat ik de financiële sector een stuk interessanter vind. Daarom wil ik komend jaar graag een master Finance of Econometrie gaan doen.

Wat zijn jullie eigen toekomstplannen? / Is dit een sector waarin je na je afstuderen graag in verder zou willen?

Noa: De sustainable sector is zeker een sector waar ik verder zou willen werken. Ik vind het belangrijk om een maatschappelijk steentje bij te dragen.

Teun: Hele concrete toekomstplannen heb ik nog niet. Wel weet ik dat er op het gebied van klimaat in elke sector snel stappen gezet moeten worden. Als ik hier aan kan bijdragen lijkt me dat een mooie uitdaging.

Is dit carrière event enkel voor studenten die finance studeren of ook voor studenten die geïnteresseerd zijn in sustainable finance maar uit een andere studierichting komen?

Alle studenten met interesse in sustainable finance kunnen zich aanmelden. Kennis op het gebied van finance hebben en analytisch kunnen denken zijn wel een pre.

Ben je geïnteresseerd in het toepassen van duurzaamheid analyses op hedendaagse financiële  vraagstukken? Tijdens deze dag zal je kennis maken met het consultancy kantoor MJ Hudson en Kempen om te zien en horen hoe zij dit actuele thema toepassen in de praktijk. Aanmelden kan tot 1 maart 2022, 23:59 h!

Back to overview