|

Ontmoet Koen: Vice-President van het FSA-bestuur

Img 3893 768x1024

Koen is dit jaar de Vice-President van de FSA, ook wel de spin in het web zoals hij het zelf graag noemt. Na vorig jaar het FSA Trading Project te hebben georganiseerd, werd hij enthousiast over de FSA. Hij vindt het een mooie combinatie tussen ervaring opdoen en sociale activiteiten. Dus toen ze hem benaderden voor een bestuursjaar dacht hij: ‘waarom niet?’

Hoe bevalt dit bestuursjaar tot nu toe?
Het bevalt goed, het is wel drukker dan dat ik had verwacht, maar daardoor merk ik juist dat ik ontzettend veel leer. Je wordt er echt volwassener van, ik ben bijvoorbeeld veel nauwkeuriger en gestructureerder gaan werken. Tegenwoordig zie ik niet snel meer iets over het hoofd, vroeger was ik daar veel slordiger in.

Wat vind jij het leukste aan het bestuursjaar?
Ik ben blij dat ik er echt veel uithaal, maar het leukste voor mij is dat ik de hele groep FSActief echt goed ken. Ik werk met ze samen aan evenementen maar ‘s avonds staan we ook samen op de borrel. Als commissielid vorig jaar kende ik niet iedereen zo goed, als bestuur sta je er middenin en heb je met bijna iedereen wel een band.

Wat zijn jouw taken binnen de FSA als Vice-President?
Vice-President is echt een veelzijdige functie, je bent als het ware een ‘manusje-van-alles’. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de ledenadministratie, alles op gebied van ICT, het beleid en alle onmogelijk vragen beantwoorden van mijn bestuursgenoten en commissieleden.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Als Vice-President van de FSA is geen dag hetzelfde. Sowieso ben je iedere dag verantwoordelijk voor zowel de elektronische als fysieke post en houd je het ledenbestand up to date. Daarnaast heb je als Vice-President heel veel wisselende taken. Maar ook kan het zo zijn dat je tussen je eigen taken door, zomaar een uur bezig bent met het fixen van een ICT-probleem. De dingen die je doet zijn heel veelzijdig, een dag is nooit saai.

Wat heb je dit jaar tot nu toe geleerd?
Een waardevolle skill die ik heb geleerd is hoe je jezelf professioneel kunt presenteren ten opzichte van bedrijven. Daarnaast, ben ik nu veel beter in gestructureerd werken. Ik kan ook beter prioriteiten stellen, dat is ook nodig omdat je veel taken en verantwoordelijkheden hebt.

Waar ben je trots op?
Ik ben trots op dat we de naamsverandering van de Beroependagen naar Business Orientation Days (BOD) hebben ingevoerd. We hebben ook digitale infrastructuren vernieuwd en allerlei veranderingen op de website doorgevoerd, zoals een gebruiksvriendelijkere mobiele website. Maar misschien ben ik wel het meest trots op dat ik naast het drukke FSA-bestuursjaar nog een leven heb, waarin ik m’n sociale leven onderhoud en nog steeds drie à vier keer per week sport en voetbal.

Wat wil je nog bereiken dit jaar?
Een van mijn doelen is om mooie evenementen neerzetten, waar zowel de bedrijven als deelnemers iets uit halen. Daarnaast wil ik bepaalde processen in onze ICT-systemen automatiseren, zodat deze processen nauwkeuriger verlopen. Ook wil ik een complete digitale FSAgenda ontwikkelen, zodat alle leden onze projecten overzichtelijk kunnen inzien met één druk op de knop.

Waar kijk jij het komende jaar het meeste naar uit?
Ik kijk heel erg uit naar mijn evenementen Private Equity Cycle en International Finance Days. Op dit moment ben ik samen met mijn commissies nog druk bezig om deze evenementen zo goed mogelijk te organiseren en ik heb er vertrouwen in dat dit twee geweldige evenementen gaan worden. Daarnaast kijk ik ook uit naar het varen op de laatste bestuursdag. Ik denk dat wij dan met trots het glas kunnen heffen op wat wij bereikt hebben in het bestuursjaar ’19-’20.

Waar zien we jou volgend jaar?
Volgend jaar volg ik de Quantitative Finance master aan de UvA en doe ik hopelijk een werkstudentschap bij een van de partners van de FSA!

Heb je nog tips voor geïnteresseerden in een bestuursjaar?
Twijfel je, omdat je nog niet zeker weet wat je wilt gaan doen volgend jaar? Dat deed ik ook, maar ik heb er absoluut geen spijt van dat ik hiervoor heb gekozen. Dit jaar is een goede investering voor je toekomst en het geeft je CV een goede boost. Dus hak de knoop door, word bestuurslid bij de FSA!

Back to overview