|

Ontmoet Marjolein: Internal Relations van het FSA-bestuur

Amsterdam, 14 8 2018. fsa bestuur

Marjolein (22) is dit jaar als Internal Relations het brein achter alle trainingen, de algehele marketing, de commissiewerving, de onvergetelijke borrels én de legendarische jaarlijkse wintersport. In dit blog vertelt ze ons hoe ze dat precies doet en wat haar functie inhoudt.

Waarom ben je een bestuursjaar bij de FSA gaan doen?

“Via vriendinnen kwam ik tijdens mijn bachelor Economie en Bedrijfskunde in contact met de FSA. Na het afronden van mijn bachelor twijfelde ik erg of ik gelijk door wilde met mijn master. Een van de andere opties was een stage, maar dat vond ik op dat moment nog een iets te grote stap. Toen ik hoorde over het FSA-bestuursjaar leek mij dat de perfecte mix van serieus bezig zijn met mijn toekomst én niks missen van de gezelligheid van het studentenleven. En dat is gebleken, dit jaar heb ik mij goed kunnen oriënteren op mijn masterkeuze en waar mijn interesse nou echt ligt, maar het is tot nu toe ook één van de leukste jaren van mijn studententijd!’’

Hoe bevalt dit jaar toe nu toe?

“Veel leerzamer dan ik van tevoren had gedacht! Ik heb dit jaar al veel geleerd over mezelf en mijn eigen kwaliteiten. We hebben daarnaast een leuk gemotiveerd bestuur en iedereen ligt elkaar goed. Daardoor voelen de uren die we doorbrengen op kantoor totaal niet als werk.”

Hoe zou jij de functie van Internal Relations omschrijven?

“Internal Relations is een hele brede functie. In de zomer houd je je voornamelijk bezig met de werving en selectie van nieuwe commissieleden en heb je veel invloed op met welke actieve leden jij het jaar tot een succes gaat maken, iets wat ik heel leuk vind aan deze functie. Daarnaast hou je je bezig met alle interne zaken van de FSA, wat uiteenloopt van de marketing tot aan het organiseren van trainingen, waardoor je veel contact hebt met grote bedrijven. Ook leer je werken met InDesign en Photoshop, een handige skill voor later!’’

Welke projecten begeleid je naast je vaste werkzaamheden?

“Ik begeleid de commissies Consultition, Ladies Network, M&A Dinner en Marketing. De eerste drie evenementen zijn inmiddels alle drie afgerond en ik kijk hier enorm tevreden op terug. Verder heb ik dit jaar de Masterclass opgezet samen met Sophie. Hierbij organiseren we trainingen voor alle leden van de FSA. Het was leuk om zoiets op te zetten en dan te zien dat het werkt!”

Hoe ziet een dag op kantoor voor jou eruit?

“Ik begin mijn dag met een ontbijtje op kantoor dat we krijgen van de FSA. Daarna start ik mijn computer en check ik mijn mail. Ik houd een lijstje bij met dagelijkse to do’s waar ik vervolgens mee aan de slag ga. Op zo’n dag houd ik me bijvoorbeeld bezig met het bezoeken van locaties voor sociale activiteiten, meetings met commissies en bestuursvergaderingen, contact met bedrijven over projecten, het bijhouden van de social mediakanalen, maar uiteindelijk is geen een dag hetzelfde.

Wat vond je het leukste FSA-moment van dit jaar tot nu toe?

“De wintersport in Val Thorens met alle actieve leden was een week vol gezelligheid, feest, zon en skiën waarin we elkaar allemaal nog veel beter hebben leren kennen. Samen met ons bestuurstripje naar Londen is dat mijn leukste FSA-moment van dit jaar.”

Waar kijk je nog het meeste naar uit?

“Omdat al mijn projecten inmiddels geweest zijn en het zwaartepunt van het jaar voorbij is zal ik mij de laatste maanden vooral focussen op de marketing en de sociale activiteiten. Dit laatste is heel leuk om te organiseren en om je creativiteit op los te laten. Ik heb nu al leuke plannen voor een zonnige tweede commissiedag. Daar kijk ik naar uit! Ook organiseren we met het bestuur in koppeltjes eens in de zoveel tijd iets leuks, in april gaan we weer zien wat het volgende koppel in petto heeft!

Wat heb je dit jaar geleerd?

“Ik heb dit jaar veel beter leren plannen. Toen ik aan mijn functie begon was ik daar totaal niet goed in. Ik heb meer discipline gekregen en heb geleerd mijn verantwoordelijkheidsgevoel toe te passen. Ook leer je goed samen te werken en eventuele meningsverschillen op een volwassen manier op te lossen. Je zit toch met z’n zessen vijf dagen per week in één ruimte. Gelukkig gaat dat ontzettend goed. Daarnaast doe je in zo’n jaar werkervaring op. Dat is heel fijn om de overgang naar het echte werkleven over één of twee jaar wat kleiner te maken!”

Waar ben je trots op?

“Trots ben ik op alle commissieleden die we dit jaar bij elkaar hebben gebracht. Het is een hechte groep waar inmiddels echte vriendschappen uit zijn ontstaan. De sociale activiteiten zijn hierdoor altijd één groot feest.

Wat zijn je plannen voor volgend jaar en in hoeverre heeft het FSA-bestuursjaar hier invloed op gehad?

“Volgend jaar start ik met de master Business Administration aan de Universiteit van Amsterdam en daarnaast wil ik als werkstudent aan de slag bij een bedrijf dat relevant is voor mijn studierichting. Door alle bedrijven die we dit jaar door de FSA gezien hebben, ben ik er ook achter gekomen dat ik graag wil starten binnen een corporate. In welke sector of binnen welk bedrijf daar ben ik nog niet helemaal achter.”

Tot slot, heb je nog tips voor degene die willen solliciteren op een bestuursfunctie?

“Voor mijn functie is het een voordeel wanneer je sociaal en creatief bent. Denk goed na welke bestuursfunctie jou het beste zou passen. Zelf heb ik met verschillende functies een koffietje gedaan voorafgaand aan de sollicitaties. Dat kan ik zeker aanraden!

Ben jij geïnteresseerd in een bestuursjaar bij de FSA? Stuur dan een mailtje naar [email protected] voor een koffietje

Back to overview