|

Ontmoet Michèle: External Relations van het FSA-bestuur

Amsterdam, 14 8 2018. fsa bestuur michelle

Het FSA-bestuur is al bijna een half jaar onderweg. Hoog tijd dus om de zes bestuursleden een beetje beter te leren kennen. Michèle (21) bijt het spits af. Zij is dit jaar, samen met David Meijer, verantwoordelijk voor de externe relaties van de FSA. Michèle heeft een bachelor bedrijfskunde met een minor Finance en een specialisatie in Accountancy aan de VU afgerond en wist na het afronden van haar bachelor niet precies wat ze wilde. Via een commissie bij een andere studievereniging kwam Michèle in aanraking met de FSA. Naast gemotiveerd bestuurslid is Michèle een fervent pubquizer, sportschoolbezoekster en kerstfilmliefhebster.

Waarom ben je een bestuursjaar bij de FSA gaan doen?

“Vorig jaar deed ik naast mijn studie een commissie bij een andere studievereniging. Mijn commissiegenoot was ook de voorzitter van de FSA-commissie Consultition. Aangezien ik twijfelde tussen een master Finance of een master Accountancy leek een bestuursjaar bij de FSA mij een goede oplossing. Ik had al ervaring met acquisitie en wist dat ik de insteek van zo’n verenigingsjaar leuk vind. Ik ben toen naar de Just Meet Us borrel geweest en vervolgens naar de informatieavond. De sfeer op de borrel vond ik gelijk erg goed en het was fijn om alle bestuursleden van dat jaar te kunnen spreken. Na de Just Meet Us borrel was ik overtuigd dat ik een bestuursjaar bij de FSA wilde doen.”

Hoe zou jij jouw functie omschrijven?

“Als External Relations behartig ik de belangen van al onze partners. Het is daarbij belangrijk om met een professionele houding naar buiten te treden. De functie kan complex zijn, wanneer de belangen van de FSA in conflict zijn met de belangen van de partners die ik samen met David vertegenwoordig. Het is daarom fijn dat je op moeilijke momenten kunt overleggen met elkaar. De functie van External Relations is een mix tussen zowel het zakelijke als het sociale aspect van de FSA. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor drie projecten binnen de FSA: de Beroependagen, International Finance Days en Fort Boyard. Ook ben ik bestuurslid bij het Mutual Fund, de beleggingsvereniging van de FSA.”

Hoe ziet een dag in het FSA-bestuur eruit?

“Ik begin mijn dag met ontbijt en een kopje thee op kantoor. Daarna open ik als eerste mijn mail en scan ik deze op belangrijke zaken die gelijk afgehandeld moeten worden. Meestal heb ik ‘s ochtends een bestuurs- of commissievergadering. Daarna lunchen we altijd uitgebreid met het hele bestuur en commissieleden die gezellig aansluiten. De contracten, facturen en vacatures van de FSA gaan allemaal via ons, dus daar ben ik op dagelijkse basis veel mee bezig. Uiteraard besteed ik ook tijd aan promotie van projecten en de FSA in het algemeen. Rond 5 uur gaan de computers uit. Vanavond hebben we toevallig de maandelijkse FSA-borrel in de Tulp!’’

Wat vond je het leukste FSA-moment van dit jaar?

“Dat is zonder twijfel ons tripje naar Londen! De eerste paar dagen was het een unieke ervaring om langs te gaan bij alle grote banken in Londen. De rest van het bestuur vloog over voor het weekend en met ons zessen hebben we in twee dagen tijd heel Londen gezien. Gelukkig komen er ook nog veel andere leuke momenten aan. De wintersport samen met alle commissieleden wordt legendarisch. Ook kijk ik uit naar het overdrachtsweekend samen met het nieuwe bestuur.”

Wat heb je dit jaar geleerd?

“Dit jaar heb ik ontzettend veel mensenkennis opgedaan. Bij ieder bedrijf en bij ieder persoon die je ontmoet, werkt een andere aanpak. Het is belangrijk om snel te kunnen schakelen van aanpak tijdens een afspraak met een bedrijf. Ik heb geleerd om snel aan te voelen hoe ik verschillende types het beste kan benaderen.”

Waar ben je trots op?

“Eigenlijk ben ik nog steeds trots dat ik ben aangenomen voor het FSA-bestuur (in het bijzonder deze functie). Iedere dag met zoveel gemotiveerde mensen samenwerken is heel inspirerend. Ik ben trots dat we dit jaar, als bestuur, focussen op de kwaliteit van de projecten en de FSA. We hebben besloten geen nieuw evenement op te zetten, maar kritisch te kijken hoe we de bestaande projecten echt kunnen verbeteren.”

Wat wil je dit jaar bereiken?

“Ik wil graag mijn netwerk dat ik dit jaar heb opgebouwd gebruiken om volgend jaar naast mijn master Finance als werkstudent aan de slag te kunnen. Daarnaast wil ik natuurlijk mijn targets halen. Tot slot streef ik ernaar de goede banden met onze hoofdsponsors te behouden.”

Heeft de FSA invloed gehad op jouw plannen voor volgend jaar?

“Zeker! Ik heb dit jaar alvast een kijkje kunnen nemen bij bedrijven waar de FSA mee samenwerkt. Ik heb gemerkt dat ik meer feeling heb met finance georiënteerde bedrijven, in vergelijking met accountantskantoren. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik volgend jaar een master Finance wil starten. Ik vind het interessanter om vooruit te kijken en denk daarom dat een master Finance mij beter ligt dan een master Accountancy waar de nadruk ligt op achteruit kijken.”

Tot slot, wat voor eigenschappen moet je hebben voor de functie van external relations in een FSA-bestuur?

“Je moet een professionele houding hebben, gestructueerd kunnen werken, mensenkennis hebben en daarnaast goed weten hoe je op een bepaalde situatie moet inspelen. Mijn tip? Drink met iedereen uit het bestuur een koffietje om meer te weten te komen over de verschillende functies en uit te vinden welke functie het beste bij jou past.”

Ben jij geïnteresseerd in een bestuursjaar bij de FSA? Stuur dan een mailtje naar [email protected] voor een koffietje. . Houd onze website in de gaten voor de locatie en tijd!

Back to overview