|

Een jaar FSA bestuur: Internal Relations – Jurre Verhoeven

Processed with vsco with hb2 preset

Ontmoet Jurre, de Internal Relations (2017-2018) van de FSA. Na het afronden van zijn Bachelor Economie & Bedrijfskunde aan de UvA wist hij niet precies welke kant hij op wilde met zijn carrière. Een baan binnen een groot FMCG-bedrijf of zelf ondernemen klinkt beiden uitdagend, maar meteen door om al een Master te kiezen leek nog geen goed plan. Juist door een bestuursjaar bij de FSA te doen kom je in aanraking met veel bedrijven, waardoor je je goed kan oriënteren op het vervolg van je carrière. Ook ervaring in de praktijk is een van de redenen dat hij hiervoor gesolliciteerd heeft.

Als Internal relations werf en ben je het aanspreekpunt voor 52 commissieleden, verdeeld over 20 projecten. Je organiseert dingen als trainingen, borrels en onze jaarlijkse, legendarische wintersport. Tenslotte ben je verantwoordelijk voor de algehele marketing van de FSA.

Wij kwamen bij elkaar voor een koffietje en stelden hem wat vragen.

Wat zijn de benodigde eigenschappen voor jouw functie als Internal Relations?

Het is wel echt handig als je een goed creatief denkvermogen hebt. Iedere keer een originele leuke locatie vinden voor een diner of borrel, of het programma in elkaar zetten voor de wintersport dat vergt wel wat creativiteit.

Wat was je grootste uitdaging toen je begon aan jouw bestuursjaar?

Een jaar lang full-time werken had ik nog nooit eerder gedaan. Het Bachelor-leven is natuurlijk net wat anders. Voor mij was het dan ook onduidelijk hoe ik het zou vinden om iedere dag van 09:00 tot 17:00 uur op kantoor te zitten. Dit valt uiteindelijk heel erg mee, met de vijf andere bestuursleden ben je toch soort van je eigen bedrijfje aan het leiden. De resultaten van de FSA reken je jezelf persoonlijk aan, als het goed gaat houdt dit in dat dit erg bevredigend werkt!

Wat is je leukste FSA moment tot nu toe?

Dat is met uitstek de wintersport, met een groep van 40 studenten tien dagen lang in Val Thorens op vakantie gaan is echt iets wat ik niet snel vergeet. De onderlinge sfeer was echt heel erg goed en dat maakt mij natuurlijk erg tevreden. Uiteindelijk ben je namelijk als Internal Relations ook verantwoordelijk voor de sfeer binnen de vereniging.

Waar ben je het meest trots op wat je dit jaar hebt bereikt?

Het Financieel Dagblad heeft een aparte website (www.fd.nl/fsa) voor FSA-Leden gemaakt, waar zij een flinke korting kunnen krijgen op een abonnement. Dit is trouwens voor het eerst dat dit naar buiten wordt gebracht, maar ik ben erg trots dat ik deze samenwerking op touwen heb kunnen zetten.

Wat is het belangrijkste dat je tot nu toe hebt geleerd?

Op afspraak gaan bij een groot bedrijf en daar spreken met de CFO, daar leer je echt veel van. Hoe gedraag je jezelf naar behoren, wat voor taalgebruik schikt de situatie en hoe overtuig je hem van de waarde van het project?

Waar hij een jaar geleden nog geen idee had welke richting hij op wilde met zijn carrière is hij vrij zeker, na een gesprek met een van de RvC-leden, dat hij volgend jaar een Master Business Administration wil gaan doen. Dit inclusief een jaar uitloop om een stage of vrijwilligerswerk in het buitenland te doen. En naast een koffietje met ons natuurlijk, zou hij het liefst een biertje drinken met Conor McGregor.

Back to overview