|

Een jaar FSA bestuur: Treasurer – Megan van den Broek

Processed with vsco with hb2 preset

Meet miss Moneypenny: onze penningmeester Megan! Als treasurer is Megan verantwoordelijk voor het gehele financiële beleid van de FSA. Denk aan de wekelijkse betalingen, de boekhouding en de belastingaangifte, maar ook aan the bigger picture: het voorspellen en bijsturen van de financiële gezondheid van de vereniging. Een flinke uitdaging zou je zeggen, maar daar deinst Megan niet voor terug. Ze is nauwkeurig, gaat gestructureerd te werk en kan goed nee zeggen. En zeker dat laatste komt goed van pas bij de financiële begeleiding van al onze evenementen. Met een koffietje ten gunste van een interview over haar ervaringen binnen het FSA bestuur stemt ze gelukkig in!

Waarom ben je een FSA bestuursjaar gaan doen?

“Vorig jaar zat ik er te dubben over welke master ik wilde gaan doen. De meest logische stap zou de Finance Master aan de UvA zijn, maar ik had mijn twijfels. Daarnaast was ik me ervan bewust dat als ik aan een 1-jarige master zou beginnen, het werkleven daarna zou beginnen en daar was ik nog niet aan toe. Toen ik een oud-bestuurslid sprak over een bestuursjaar bij de FSA was ik direct enthousiast, het leek mij een ideale manier om meer te leren over het bedrijfsleven en over mezelf om daarna een betere keuze te kunnen maken over de vervolgestappen m.b.t. een master en mijn carrière in het algemeen.”

Met wie uit het bestuur werk je veel samen?

“Eigenlijk met iedereen! Gezien de financiën voor vrijwel alle onderdelen van de FSA belangrijk zijn, is een goede communicatie met alle bestuursleden heel belangrijk. Zo ben ik met Elza en Florian van External Relations bezig met de inkomsten kant van onze begroting; hoe staat het met hun targets en worden deze behaald? Ook regel ik samen met Florian de debiteurenstand; de facturen die nog niet aan ons zijn betaald. Met Jurre (Internal Relations) stel ik de budgetten voor de borrels, andere FSA activiteiten en de algemene FSA promotie op. Met Koen (President) stem ik de financiën af op het beleid; waar ligt de focus en is daar eventueel extra geld of investeringen voor nodig. Met Pien (Vice-President) werk ik samen voor de ledenadministratie (waar het innen van de contributie onder valt).”

Wat is het leukste FSA moment van dit jaar tot nu toe?

“Lastige vraag! De wintersport was tot nu toe echt de ‘kers op de taart’, maar het Research Project naar Brazilië moet nog komen en ik verwacht dat dit ook een heel bijzondere ervaring gaat worden. Daarnaast hebben we veel avonturen beleefd tijdens de beleidsweekenden en het bestuursweekend in Londen. Het organiseren van de verschillende evenementen bezorgt ook een hoop geluksmomentjes: bijvoorbeeld wanneer je kan terug kijken opeen geslaagde dag, of als de acquisitie van deelnemende bedrijven voor een project helemaal rond is en je écht kan beginnen met het verder voorbereiden van evenement.”

Waar ben je tot nu toe het meest trots op?

“Dat Pien, Elza en ik samen een nieuw evenement hebben kunnen opzetten, het M&A Dinner! Daarnaast heb ik in de zomer een nieuw contributieplan opgezet, wat de inzichten in de contributie de komende jaren sterk gaat verbeteren.

Doen jullie als bestuur veel samen buiten de werktijden om?

“Zeker! Afgelopen najaar waren Florian en Elza een week in Londen om onze partners daar te bezoeken, de rest van het bestuur is toen in het weekend aangesloten. We proberen regelmatig met elkaar te eten en dingen als Sinterklaas samen te vieren. Ondanks dat we elkaar al 5 dagen per week zien, zijn we  daarbuiten ook echt maatjes geworden.”

Wat zag jij als je persoonlijke grootste uitdaging toen je aan dit bestuursjaar begon?

“Ik heb een heel sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Ik vind omgaan met teleurstellingen lastig en ben vooral bang om anderen teleur te stellen. Als penningmeester moét je natuurlijk af en toe mensen teleurstellen met een ‘nee’ dus het was voor mij een uitdaging om daarin heel rationeel te blijven denken en anderen goed uit te leggen waar financiële beslissingen op zijn gebaseerd. Ook vind ik het moeilijk om dingen los te laten, soms maak ik mij iets té druk. Daarmee heb ik het mezelf het afgelopen jaar best lastig gemaakt, maar gelukkig leerde de ervaring mij het vanzelf wat meer los te laten.”

Wil jij ook een bestuursjaar doen bij de FSA? Megan’s tip: “Bereid je goed voor! Je moet goed voor ogen hebben waarom je het bestuur en de daarbij horende functie op je wilt nemen. Denk hierin goed na over waar jouw kwaliteiten liggen en hoe deze passen binnen de FSA en het bestuur. Voor alle potentiële penningmeesters is affiniteit met cijfers belangrijk, denk waar mogelijk na over het financiële aspect van de vereniging.”

Back to overview