|

Een jaar FSA bestuur: Vice-President – Pien Floberg

Processed with vsco with hb2 preset

Dit is Pien. Ze heeft de BSc Economie en Bedrijfskunde afgerond en studeert daarnaast nog rechten aan de UvA. Ze leerde de FSA vorig jaar kennen als onderdeel van de commissie Beroependagen 2017. Waarom ze solliciteerde voor een bestuursjaar? Om haar netwerk te vergroten en zich op persoonlijk en professioneel vlak te ontwikkelen, maar stiekem ook vooral om de wintersport naar Val Thorens nog een keertje mee te pakken. Ze vertelde ons over haar jaar als Vice-President van de FSA tijdens bestuursjaar 2017-2018.

Kun je wat meer vertellen over je functie als Vice-President?

“Binnen het FSA-bestuur denk ik dat mijn functie het meest divers is. Je zou mij kunnen omschrijven als een soort vliegende keep; ik spring bij waar nodig en heb veel vrijheid binnen de invulling van mijn functie. Ik ben de sparringpartner van de voorzitter als het gaat over het beleid en de lange termijn doelstellingen, maar denk ook mee over het oplossen van eventuele problemen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de in- en uitgaande post, het notuleren van alle vergaderingen en het bijhouden van onze ledenadministratie. Tenslotte ben ik naast mijn functionele taken veel tijd kwijt aan het coördineren van mijn projecten, beleidspunten en de algemene bestuursactiviteiten.”

Welke projecten begeleid je en hoe gaat dat?

“Ik coördineer Consultition, Asset Management Tour, het M&A-dinner en de FSA Marketing. Daarnaast was ik vanuit vorig jaar nog commissielid bij de Beroependagen 2017. Het begeleiden van projecten is weer iets heel anders dan het bestuurswerk, hier fungeer je ineens als coördinator en moet je leiding geven aan je commissieleden. Ik vind het onwijs leuk om samen met de commissie toe te werken naar een evenement. Ik heb net Consultition gehad, wat ontzettend geslaagd was. Hier zijn we in 5 dagen langs vijf strategy consultants gegaan: Bain, BCG, McKinsey, Roland Berger en Strategy&. We hadden een ontzettend leuke groep deelnemers, wat zo’n event nog leuker maakt!”

Met wie uit het bestuur werk je veel samen?

“Met Koen, de President. We bereiden samen de vergadering voor en denken veel na over hoe we bepaalde zaken het best aan kunnen pakken of wat er prioriteit heeft op bepaalde momenten. Daarnaast hebben we samen het beleidsplan geschreven en houden we in de gaten dat we onze eigen gestelde doelstellingen behalen.”

Vertel ons eens over jouw gemiddelde maandag op kantoor?

“Maandag komen we om 09:00u aan op kantoor, dan gaan we met zijn allen ontbijten en bespreken we hoe onze weekenden zijn geweest. Rond 09:30u beginnen we aan de bestuursvergadering, die meestal 1,5u duurt. Hier worden de to do’s van de komende week naast elkaar gezet en brengen we elkaar op de hoogte van lopende projecten. Rond 11:00u kan iedereen dan terug naar zijn eigen computer en kan de dag echt van start. Meestal begin ik met het bijwerken van mijn mailbox. Als Vice-President beheer ik naast mijn eigen mail ook de bestuursmail. Ook kijk ik meteen even in alle mailboxen van mijn projecten. Verder probeer ik veel van mijn dingen te doen voor de lunch. Ik heb bijvoorbeeld een belafspraak met een van de recruiters van een consultancykantoor om de laatste dingen voor Consultition door te nemen of moet wat mailtjes versturen ter reminder voor de AMT. Rond 12:30 gaan we meestal lunchen, vaak eten er ook veel commissieleden mee. Dit is altijd een heel gezellig onderdeel van de dag. ’S Middags heb ik een vergadering met de marketingcommissie, waar we de laatste dingen voor onze nieuwe ‘lift your career’ campagne doornemen.”

Heb je tips voor degene die willensolliciteren op een bestuursfunctie?

“Praten! Ga veel koffietjes drinken met iedereen die nu in het bestuur zit, zo kan je voor jezelf een zo goed mogelijk beeld vormen van wat zo’n jaar precies inhoudt en welke functie je het meest aanspreekt. Ik kan het iedereen alleen maar meer dan aanraden: het is een onwijs leuke uitdaging met zoveel verschillende aspecten en mogelijkheden, een unieke ervaring die je alleen maar tijdens je studententijd kan meemaken!”

Wil jij volgend jaar de Vice-President worden bij de FSA? Win veel informatie in en vraag Pien gerust om een koffietje te doen!

Back to overview