|

Een week in het leven van… de Voorzitter van de FSA

1

Ineens bedenk ik me dat we alweer 7 maanden verder zijn. De afgelopen maanden zijn voorbij gevlogen, en hoewel dat natuurlijk een goed teken is zou ik willen dat de tijd langzamer voorbij was gegaan. Ik weet nog goed dat ik vorig jaar mei gebeld werd door de Raad van Commissarissen met de mededeling dat ik was aangenomen als voorzitter van de FSA. Op dat moment kon ik mijn geluk niet op, maar waren er ook nog veel vraagtekens. Wat ga ik precies elke dag doen? Hoe moet ik mijn taak als voorzitter goed invullen? En misschien nog wel belangrijker; met wie ga ik dit jaar vijf dagen per week op kantoor zitten?

Inmiddels is het eind februari en kijk ik terug op een jaar waarin ik veel geleerd heb over de FSA, het organiseren van projecten, het leiden van een team en bovenal ook over mezelf. Dit was ook één van de belangrijkste redenen om mij aan te melden voor een bestuursjaar bij de FSA: wat vind ik leuk en waar ben ik goed in? Vragen waar ik nu een goed antwoord op kan geven en wat mij zal helpen bij het vinden van een passende vervolgstap in mijn carrière. Zo weet ik bijvoorbeeld dat ik het leuk vind om in een team samen te werken en successen samen te vieren. Wat begon als een groepje onbekende (ex)studenten die allemaal aangenomen waren voor een bestuursjaar bij de FSA is inmiddels uitgegroeid tot een hechte vriendengroep waarmee we zowel binnen als buiten de FSA veel hebben meegemaakt. Om maar een paar hoogtepunten te noemen: beleidsweekend tussen de wijngaarden in Zwitserland, bestuurstraining bij ORMIT, commissieavond, besturendag bij KPMG, het oud-besturendiner, een weekend plezier in Londen, beleidsochtend in mijn ouderlijk huis en niet te vergeten een heerlijke wintersport. Maar ook de (lange) dagen op kantoor mogen zeker niet ontbreken. Want ondanks dat de werkdruk soms hoog ligt is er genoeg ruimte om alle weekendplannen door te spreken, met elkaar te lachen en de meest culinaire boterhammen te beleggen tijdens de lunch. De lunch is overigens ook een moment om bij te praten met alle actieve leden. Naast het bestuur zijn er namelijk zo’n 50 actieve leden bij de FSA die zorg dragen voor het organiseren van de projecten: zonder hen zijn we dus eigenlijk nergens. De meeste actieve leden zijn één à twee dagen bezig met de FSA om te vergaderen, acquisitie te verrichten of op bedrijfsafspraak te gaan. Om hen betrokken te houden bij de vereniging en kennis te laten maken met elkaar worden er door onze Interne Betrekkingen veel activiteiten georganiseerd, van borrels tot actieve ledendagen en van de ALV tot een wintersport.

Ik denk dat je nu wel begrijpt waarom ik aan het begin van deze blog mijn wens uitte om de tijd langzamer te laten gaan. Gelukkig staan er de komende vier maanden nog genoeg leuke dingen op het programma. Zo ben ik op dit moment druk bezig met de laatste voorbereidingen voor mijn eerste project: Consultition! Daarnaast komt de tweede ALV er alweer aan en mogen we de komende maanden nog een stuk of 10 projecten tot een succes brengen! Een ander moment waar ik (alhoewel met dubbele gevoelens) naar uitkijk is het overdrachtsweekend met het bestuur 2017-2018. Een spannend en gek idee dat er over een paar maanden een nieuw bestuur wordt aangesteld die al deze leuke dingen nog in het verschiet heeft.

Eind juni zal de nieuwe voorzitter het stokje van mij overnemen en daarom geef ik graag inzicht in wat dit nou eigenlijk precies inhoudt. En hoe kan ik dat nou beter doen dan een kijkje in mijn agenda te verschaffen?

Maandag
Na een gezellig weekend loop ik als eerste het FSA kantoor binnen. Snel start ik mijn computer op, stuur ik de agenda voor de bestuursvergadering op naar de vice-voorzitter en verwelkom ik ondertussen de rest van het bestuur. Onder het genot van een heerlijk bakje Griekse Yoghurt wordt kort het weekend besproken voordat de bestuursvergadering van start gaat. Dit gebeurt iedere maandag, en het is aan mij de taak om deze vergadering voor te bereiden en te leiden. Een mooi moment om van elkaar te horen waar iedereen mee bezig is en waar we tegenaan lopen. Het is hierbij heel belangrijk dat er actiepunten geformuleerd worden waar iedereen die week mee aan de slag gaat en die voor de volgende vergadering zijn afgerond.Dit klinkt misschien makkelijk, maar dit blijkt af en toe toch nog best een uitdaging. Na de bestuursvergadering schoon ik mijn mailbox op en ga ik verder met de voorbereidingen voor een gesprek met een potentieel Raad van Advies lid. Als voorzitter ben je namelijk ook verantwoordelijk voor het onderhouden van de contacten met de Universiteiten. Samen met Jim, bedrijfscontacten van de FSA, vertrek ik vervolgens naar de Amsterdam Business School, waar de afspraak plaatsvindt. Na de lunch is het tijd voor een vergadering met één van mijn commissies: Ladies Network. Even kort bijpraten voordat we aan de slag gaan: vorige week werd bevestigd dat ING, KPMG, Parthenon-EY en Shell deelnemen aan het evenement. Een hele prestatie, maar er moet nog heel wat geregeld worden. Promotiemateriaal, de laatste hand leggen aan de locatie, een spreekster regelen en het uiteindelijke programma samenstellen. Om 16:00 heb ik nog even tijd om het halfjaarverslag voor de laatste keer door te nemen, voordat deze naar de drukker gestuurd wordt.

Dinsdag
Dit keer geen gezamenlijk ontbijt. Iedereen is druk, dus om 09:15 zit iedereen geconcentreerd achter zijn computer. Marloes en Jim zijn druk bezig met een voorstel voor een nieuwe hoofdsponsor. Simone werkt aan de begroting. Lisa regelt de locatie voor de volgende borrel en Zico is bezig met aanpassingen voor de website. Ondertussen ben ik bezig met het voorbereiden van de RvC vergadering van vanavond. Iedere maand stuur ik een update naar de RvC waarin staat wat er de afgelopen maand allemaal gebeurd is. Nu is het aan mij de taak om een aantal van deze punten voor te bereiden en te verwerken in een powerpoint. Hierna heb ik even een half uurtje de tijd om me aan te melden voor inhousedagen en business courses en bij te praten met de deelnemers van het Research Project. Vandaag hebben we een drukke lunch, doordat veel commissies vandaag aan het werk zijn op kantoor. De halve Albert Heijn is weer leeggekocht en de meest bijzondere broodjes worden gesmeerd. Een fijne break van de dag, waarna ik met nieuwe energie aan de slag kan met één van mijn beleidspunten. Ik sluit deze kantoordag af met een lesje BBB in de sportschool samen met Simone, voordat we naar Jim zijn huis gaan voor de RvC vergadering. Een nuttig moment waarbij we veel positieve feedback en input, maar ook een paar kritische opmerkingen te horen krijgen. Gelukkig zijn we ons ervan bewust dat dit nodig is om de beste resultaten te behalen. Zico notuleert alles nauwkeurig, zodat we hier gelijk mee aan de slag kunnen gaan.

Woensdag
Kort spreken we de vergadering van de vorige avond na voordat we allemaal weer aan de slag gaan. Om 10.00 vertrek ik met Lisa naar het koffietentje aan de overkant van de straat voor een persoonlijk gesprekje. Iedere maand bespreek ik met alle bestuursleden hoe het gaat, zowel bij de FSA als op persoonlijk gebied. Waar mogelijk help ik ze met inhoudelijke dingen en bespreken we hoe het gaat met oriëntatie voor een Master of baan. Een bijkomend voordeel is de heerlijke cappuccino die voor mijn neus staat. Daarnaast denk ik dat deze momenten voor iedereen heel nuttig zijn. Het gevaar dreigt namelijk dat je door de drukte bij de FSA je eigen doelen soms uit het oog kan verliezen. Na ons PG’tje gaan Lisa en ik aan de slag met een nieuw project dat we aan het opzetten zijn. Dit houdt in dat we het hele evenement mogen uitdenken: van het bepalen van de prijs tot de precieze inhoud van de dag. Op dit moment zijn er al twee geïnteresseerde partijen, waardoor ons enthousiasme alleen nog maar groter wordt. Vandaag houden we ons bezig met de locatie van het evenement, het opstellen van een contract, en een passende derde partij. We sluiten de dag af met een gangborrel met de andere verenigingen op de UvA.

Zoals je kunt zien: een week vol afwisseling, gezelligheid en resultaat van het harde werken! Mocht je door mijn ervaringen enthousiast zijn geworden over een bestuursjaar bij de FSA beantwoord ik graag al je vragen onder het genot van een kop koffie. Stuur hiervoor een mailtje naar [email protected]

Back to overview