Ontmoet David: External Relations van het FSA-bestuur

Ben jij sociaal, gemotiveerd en wil jij kennis maken met bedrijven in de financiële sector? De functie van External Relations is dan perfect voor jou! David (23) vervult dit jaar de functie van External Relations in het FSA-bestuur. Na zijn bachelor Economics & Business en een jaartje Econometrie, rondde hij zijn master Quantitative Finance af. Daarnaast is David altijd op zoek naar de beste plaatjes om te draaien tijdens de kantooruren en is hij in zijn vrije tijd met meerdere FSA-leden op het voetbalveld te vinden.

Waarom ben je een bestuursjaar bij de FSA gaan doen? 

“Hoewel ik afgestudeerd ben, heb ik nog geen concreet idee over waar ik mijn professionele loopbaan wil beginnen. Ik kende de FSA al via vrienden die een commissie bij de FSA hebben gedaan en FSA-evenementen bezochten. Toen het vorige bestuur mij benaderde of ik wellicht een bestuursjaar bij de FSA zou zien zitten, heb ik dit aanbod met oud-FSA’ers besproken. Iedereen vertelde mij dat een bestuursjaar veel mogelijkheden biedt en dat het daarnaast ook een heel leuk sociaal jaar is. Toen was ik om!”

Wat betekent dit bestuursjaar voor jou?

“Ik heb dit bestuursjaar gebruikt om te kijken wat ik écht interessant vind. Het is het perfecte jaar om je te oriënteren op de toekomst. Tijdens mijn studie heb ik te weinig praktijkervaring opgedaan. Door middel van een bestuursjaar wilde ik mijn cv uitbreiden. Dit bestuursjaar betekent voor mij voornamelijk veel contact leggen met het bedrijfsleven, waardoor ik een voorsprong heb in het maken van een weloverwogen keuze over de eerste stappen van mijn carrière. Het uiteindelijke doel van dit jaar is voor mijzelf uitzoeken in welke richting ik mijn loopbaan wil beginnen.”

Hoe bevalt dit jaar tot nu toe?

“Eigenlijk fantastisch! Tijdens het sollicitatieproces was ik me heel bewust van het feit dat ik koos voor een jaar met vijf onbekende mensen in een kantoor op de universiteit. Ik heb er echter geen seconde spijt van gehad. Ik ga iedere dag met veel plezier naar de universiteit toe. Daarnaast gaan wij als bestuur heel open en relaxed met elkaar om. Aangezien ik mijn sociale leven ook heel belangrijk vind, is een bestuursjaar bij de FSA is een goede mix tussen het studentenleven en het werkende leven.”

Hoe zou jij de functie van External Relations omschrijven?

“Zoals iedereen over zijn eigen functie zegt: de leukste functie van het hele bestuur! Het is de perfecte functie als je dit bestuursjaar wil aangrijpen om je te oriënteren op de mogelijkheden in de toekomst. In de zomer ga je bijvoorbeeld ter kennismaking bij meer dan 60 bedrijven langs. Als External Relations houd je je voornamelijk bezig met het onderhouden van de relaties met onze partners, bedrijfsprofielen, contracten, de website, social media en de lopende vacatures bij onze partners. Daarnaast begeleid ik Trading Project, Amsterdam Investment Cruise, London Banking Tour en de Ladies Banking Evening.”

Wat vond je het leukste FSA-moment van dit jaar tot nu toe?

“Ik twijfel tussen ons reisje naar Londen en de skivakantie naar Val Thorens. De skivakantie was natuurlijk genieten, maar de meest bijzondere ervaring was Londen. Samen met Michèle evalueerde ik de Londen Banking Tour. Als twee broekies voerden we gesprekken op de hoogste verdieping van het kantoor van J.P.Morgan. Een waardevolle ervaring die ik niet snel zal vergeten!”

Wat heb je dit jaar geleerd?

“Ik heb dit jaar geleerd hoe ik mij in gesprekken naar bedrijven toe moet opstellen. Ik had daar, voorafgaand aan dit jaar, nog helemaal geen ervaring mee. Ik kom in gesprekken redelijk nonchalant over. Die houding heb ik dit jaar moeten aanpassen. Ik ben geordend en gestructureerd, maar ik heb dit jaar geleerd nog een stapje verder vooruit te denken.”

Waar ben je trots op?

“Ik ben trots op het feit dat ik het iedere dag naar mijn zin heb. Ik ben blij dat ik vorig jaar de keuze heb gemaakt om te solliciteren voor een bestuursfunctie bij de FSA.”

Wat wil je nog bereiken dit jaar?

“Ik hoop dat de London Banking Tour dit jaar goed verloopt en dat ik daar tevreden op terug kan kijken. Ook hoop ik dat we dit jaar als bestuur succesvol afsluiten en dat we ook over vijf jaar nog contact met elkaar hebben.”

Wat voor eigenschappen moet je hebben voor de functie van External Relations in een FSA-bestuur?

“Je moet sociaal, open en makkelijk in de omgang zijn. Daarnaast moet je het leuk vinden het eerste aanspreekpunt te zijn voor onze partners. Daarbij moet je niet bang zijn om ergens tegenin te gaan of de leiding te nemen in een gesprek.  Ook is het belangrijk dat je je flexibel kunt opstellen in een gesprek. De FSA probeert samen met een partner iets neer te zetten. Het is van belang dat je compromissen kunt sluiten en alternatieven kunt aandragen in een gesprek.”

Tips voor degene die willen solliciteren op een bestuursfunctie?

“Probeer voor de sollicitatieronde al meerdere koffietjes te drinken met het huidige bestuur. Hierdoor ben je bij meerdere bestuursleden bekend, hoor je hun verschillende ervaringen, weet je wat er van je verwacht wordt en wat jij volgend jaar voor de FSA kunt betekenen.”

Ben jij geïnteresseerd in een bestuursjaar bij de FSA? Stuur dan een mailtje naar internal@fsa.nl voor een koffietje, of kom naar de informatieborrel op maandag 18 maart, vanaf 20:00 uur bij Café de Sluyswacht.

Related blogs